Too Good To Go bij SPAR

SPAR en Too Good To Go hebben de handen ineengeslagen om een kookboek te maken - maar niet zomaar een kookboek; een kookboek dat is ontworpen om voedselverspilling tegen te gaan, gevuld met heerlijke recepten die je de flexibiliteit geven om gebruik te maken van ingrediënten die je bij de hand hebt.

Het idee is simpel: voedselverspilling verminderen en tegelijkertijd creatief zijn in de keuken. Elk recept in dit kookboek is bedoeld als inspiratie voor een nieuw snackidee, een maaltijd of een zoete traktatie.

Een beetje overgebleven voedsel hier en daar lijkt misschien geen groot probleem, maar wanneer je het geheel bekijkt, kunnen de gevolgen ernstig zijn. Wereldwijd wordt elke seconde 79 ton voedsel weggegooid. In totaal gaat meer dan 1/3e van het voedsel verloren, goed voor 10% van de broeikasgassen wereldwijd. Met kleine veranderingen in onze dagelijkse gewoonten, kunnen we deze impact direct verminderen. In plaats van die selderijblaadjes weg te gooien, droog je ze en rooster je ze om selderijzout te maken. Verander overgebleven brood in vegetarische gehaktballen, upcycle overgebleven brood in chocolade brownies, of blaas overgebleven bonen nieuw leven in door ze in hummus te veranderen. Of je nu de recepten in dit kookboek volgt of je eigen draai eraan geeft, uiteindelijk draait het allemaal om het gebruik van het voedsel dat je bij de hand hebt. Wees niet bang om te experimenteren: je bespaart geld, eet goed en doet onze planeet een groot plezier.

Wat is Too Good To Go?

Met de Too Good to Go-app kan je onverkocht eten met beperkte houdbaarheidsdatum bij winkels en restaurants kopen. Voordeel? Je geniet voor een derde van de prijs en je helpt de planeet door voedselverspilling te voorkomen.

Ga aan de slag

1. Download de Too Good To Go app op je smartphone
2. Reserveer een Too Good To Go pakket bij jouw dichtstbijzijnde SPAR
3. Ga naar de SPAR op het aangegeven tijdstip en haal het pakket op
4. Bekijk hieronder het kookboek of download het kookboek

Nieuwe recalls | Saté Schnitzel 2 stuks