het verminderen van voedselverspilling

SPAR wil voedselverspilling zoveel mogelijk tegengaan. Met verschillende initiatieven proberen ze zo min mogelijk voedsel over te houden. Hoe draag jij je steentje bij?

Wist je dat er in Nederland jaarlijks zo’n 9 procent van ons eten ongebruikt in de prullenbak terecht komt? Dat komt neer op meer dan 34 kilo voedsel per persoon. Zo wordt er onnodig drinken door de gootsteen gespoeld of wordt er brood weggegooid dat niet meer vers genoeg is. Op deze pagina lees je verschillende tips om voedselverspilling tegen te gaan & hoe wij ons inzetten tegen voedselverspilling.

SPAR werkt samen met Too Good To Go

Wat gebeurt er met eten van de SPAR winkels dat over de datum gaat, maar dezelfde dag nog te consumeren is? Hiervoor werkt SPAR samen met Too Good To Go. Dit is een platform om voedselverspilling tegen te gaan. Met dit platform kun je eten redden van SPAR en bijvoorbeeld restaurants, door een magic box te kopen tegen een voordelige prijs. Op deze manier redden we samen een hoop maaltijden!

 

ffffffffffffffffffffffffffffffffffff

fffffffffffffffffffffffffff

 

16.000 maaltijden staat gelijk aan

De CO2e uitstoot van ruim 7 vliegtuigvluchten rondom de aarde, per maand

 

                                                                    

onze avocado's zijn langer houdbaar

Wist jij dat onze avocado’s een speciale apeel laag hebben? Dit is een plantaardige, transparante en eetbare coating om de avocado heen. Het vertraagt het rottingsproces, waardoor de vrucht wel twee keer zolang mee gaat!