alles over de bospeen

herkomst & beschikbaarheid van de bospeen

De wortel, ook wel peen genoemd, maakt deel uit van de familie 'Umbelliferae', net als o.a. selderij en peterselie. De wilde peen heeft meestal een witte wortel, maar de gekweekte rassen zijn er in allerlei kleuren, zoals oranje, rood, geel en wit. Wilde peen komt voor in heel Europa, van de Britse Eilanden via Azië helemaal tot in Noordwest-China. Het is aannemelijk dat wortels het eerst werden geteeld in het oostelijk Middellandse Zeegebied. Bospeen is het hele jaar door verkrijgbaar. Van mei tot en met half november uit Nederland en in de overige maanden uit Spanje.

bospeen is zó lekker

Bospeen is zoet en heeft een typische wortelsmaak. Eet bos­peen rauw of gekookt. Bospeen kan goed in salades worden verwerkt.

Bospeen is een wortel die met loof wordt verkocht. De peen is vrij lang en glad.

kwaliteit van de bospeen

Bospeen moet stevig zijn en niet buigzaam of taai. Het loof van de peen moet er fris uitzien. Controleer de kwaliteit door te kijken en te voelen.

zo bewaar je bospeen

Bospeen kan in de koelkast maximaal 2 dagen bewaard worden. Zonder loof kan bospeen in een gesloten, geperforeerde zak 4 dagen in de groentelade van de koelkast worden bewaard. Alleen bospeen die in reepjes of plakjes is gesneden kan worden ingevroren. Blancheer de peen vooraf 2 minuten.

tips om bospeen schoon te maken

Verwijder het loof. Was de peen alvorens hem te schrappen of schillen.

bospenen zijn lekker te combineren met
Nieuwe recalls | Saté Schnitzel 2 stuks