tijd om te stampen!
Met klassiekers zoals boerenkool, andijvie en zuurkool raak je nooit uitgestampt. Toch eens iets anders proberen dan de klassiekers? Probeer dan eens een pompoenstamppot met spinazie en krokante geitenkaas. Of gebruik in plaats van spekjes of gehakt een pulled pork. Nét zo snel klaar en nét zo lekker. Gebruik voor het stampen het liefst een ouderwetse pureestamper en zeker geen staafmixer! Het zetmeel uit de aardappels verandert dan in een soort lijm. Om de puree romiger en smeuiger te maken kun je tijdens het stampen een klontje boter of een scheutje warme melk toevoegen.
Maak zelf de lekkerste stamppot met behulp van lekkere én makkelijke recepten van SPAR. Stamppot is lekker met warm weer én met koud weer! Van boerenkoolstamppot tot stamppot met zoete aardappel of bietjes, stamppot is zó lekker en zó klaar. Nu het buiten kouder wordt en de dagen korter worden, is het weer tijd om te stampen.
Stamppot is verwarmend en stilt de stevige trek. Vooral in de oogstmaanden werd stamppot veel gegeten, omdat in deze periode aardappelen in overvloed verkrijgbaar waren en de hongerige magen van landarbeiders snel, eenvoudig en goedkoop gevuld konden worden. Je vind bij SPAR diverse gerechten die zo lekker én zo klaar zijn! Binnen een handomdraai staan ze op tafel en als je boodschappen online besteld bij SPAR, is alles al helemaal snel klaar!
Een typische maaltijd voor de koudere dagen van het jaar: stamppot. Ga je voor een klassieker of probeer je deze winter een nieuwe variant? Voor een verrassende stamppot kies je bijvoorbeeld voor een zoeteaardappelstamppot met spinazi en geitenkaas. Bekijk ons verse groente assortiment om de lekkerste stamppotten te maken. Voor elke stamppot is er een passende basis!
WEB01-SPAR-PU