de lekkerste wijn

vind je bij SPAR

wijn assortiment

de wilde witte druif

Sauvignon is een verbastering van sauvage, wat 'wild' betekent. En dat is Sauvignon dan ook. Deze druif is namelijk altijd stuivend. De geur van een Sauvignon Blanc knalt gelijk je glas uit. Wat ruik je dan? Groene appel en citroen. Van oudsher zijn de Sauvignon Blancs uit beroemde streken van de Loire in Frankrijk het meest bekend. Maar tegenwoordig is ook Sauvignon Blanc uit het jonge wijnland Nieuw-Zeeland ongekend populair. 

de kameleon onder de druiven

Chardonnay is de beroemdste druif ter wereld. Oorspronkelijk komt hij uit de Bourgogne in Frankrijk, waar zelfs een dorpje 'Chardonnay' is. Als wijnmaker kan je alle kanten op met Chardonnay. Bijvoorbeeld door contact met hout. Hierdoor krijgt de wijn een aparte smaak waar je van houdt of juist niet. 

zalm met olijven-sinaasappelgremolata

Hacienda Chardonnay
5. 79
Hacienda Chardonnay Fles 750 Milliliter
5. 79
Fat Barrel Chardonnay
5. 49
Fat Barrel Chardonnay Fles 750 Milliliter
5. 49
Van Zijl Chardonnay Viognier
6. 49
Van Zijl Chardonnay Viognier Fles 750 Milliliter
6. 49
Gallo Chardonnay
7. 49
Gallo Chardonnay Fles 750 Milliliter
7. 49

bulgursalade met mozzarella en granaatappel

havermoutpizza met gegrilde aubergine en ansjovis

dominant van smaak

Net als Merlot komt Cabernet Sauvignon oorspronkelijk uit Bordeaux. In deze streek is het ook gebruikelijk om de twee druiven met elkaar te blenden. Waar Merlot de soepele is van de twee, is Cabernet juist dominant, krachtig en aanwezig. Met zijn donkere tannines en kruidige smaak weet Cabernet Sauvignon wijnliefhebbers over de hele wereld te imponeren. 

de smaak codering van de SPAR wijn

SPAR wil het je zo gemakkeljk mogelijk maken om een wijn te kiezen die past bij je smaak. Er wordt daarom duidelijk gecommuniceerd wat de belangrijkste smaak eigenschap is van de wijn. Voor witte wijnen zijn dit, fruitig en droog en voor de rode wijnen zijn dit soepel en krachtig. Voor champagnes, cava's, prosecco's en rosé wijnen hebben we de smaak codering feest genoemd. Er is altijd wel een reden om een klein feestje te vieren, al is het maar tijd voor een rosé als de zon schijnt.

bekijk alle wijnen van SPAR
Nieuwe recalls | Saté Schnitzel 2 stuks