haver = hot

havercrumble met rood fruit

Verwarm de oven voor op 180⁰C. Leg 150 gram rood fruit in de ovenschaal en strooi er wat suiker over. Snijd 75 gram (koude en ongezouten!) boter in blokjes en doe ze in de keukenmachine samen met 75 gram havermout, 75 gram bloem en 40 gram suiker. Blend tot een kruimelig deeg. Schep het kruimeldeeg op het fruit en zet de ovenschaal ±40 minuten in het midden van de oven of totdat het een mooi bruin korstje heeft. Lekker met een goeie dot Griekse yoghurt, skyr of kwark. Óf met een bolletje roomijs 😉.

 

'snelle' overnight havermout

‘s Avonds: meng 75 gram havermout, 3 dl melk, 1 el honing en 1 tl speculaaskruiden. Verdeel het mengsel over 2 schaaltjes en dek af met folie. Zet de schaaltjes 1 nacht (of minstens 8 uur) in de koelkast: ‘overnight’ dus! ‘s Ochtends: was een appel, snijd hem in stukjes en verdeel het over de havermout. Verkruimel 2 speculaasjes boven de schaaltjes. Maak het af met honing en 2 el amandelschaafsel.

recalls Pindasaus, Bio pasta tomaat mozzarella 200 g, Heineken 0.0 fl 6x250 ml, 0.0 fl 12x250 ml, pils mono fl 12x250 ml en pils mono fl 6x250 ml, Texels Skuumkoppe 75cl, Vismarine roze garnalen, kinder surprise chocolade ei, Verstegen Citroengras, SPAR maaltijdsalade gegrilde kip, Verstegen, Davitamon, M&M, bekijk hier