SPAR breidt vrachtwagenpark uit met nieuwe LZV’s* en dubbeldekker

maandag 9 juli 2018

Waalwijk, 9 juli 2018 - SPAR neemt voor de belevering van haar winkels een nieuwe SPAR dubbeldekker in gebruik en nog eens twee extra lzv’s voor het transport tussen het distributiecentrum in Waalwijk en de HUB in Heerenveen. In 2017 zette SPAR ook al twee lzv’s in voor de distributie naar de winkels in het hoge noorden.

Het gebruik van de dubbeldekker is in de afgelopen periode uitvoerig getest met twee huur dubbeldekkers; 90% van alle locaties konden moeiteloos worden bereikt. De SPAR dubbeldekker kan 75 containers tegelijk vervoeren terwijl een normale SPAR trailer maar 48 rolcontainers kan meenemen. De dubbeldekker kan gekoelde (bovendek) en ongekoelde (boven- en onderdek) ladingen vervoeren.

Door de stap te maken naar de extra LZV’s en dubbeldekker kunnen er meer containers worden vervoerd en daarmee worden extra kilometers, brandstof en chauffeursuren bespaard. Het groene karakter van de SPAR in het logo komt door de inzet van de dubbeldekker extra goed naar voren. Het milieu vaart wel bij deze voor SPAR nieuwe vorm van distribueren, minder brandstof is natuurlijk ook minder CO2!

De vrachtwagens worden geleverd en gereden door Peter Appel in opdracht van SPAR. Uiteraard zijn de wagens te herkennen aan de moderne look & feel SPAR-uitstraling. 

 

*Langere en Zwaardere Vrachtautocombinatie