SPAR opent volledig geautomatiseerd DC in Waalwijk

donderdag 31 mei 2018

Waalwijk, 31 mei 2018 - Met ingang van 1 oktober breidt SPAR haar distributiecentrum in Waalwijk uit met de huur van een volledig geautomatiseerd magazijn gelegen naast het huidige DC.

De komst van ruim 100 SPAR express vestigingen in 2018 en de uitbreiding van de city winkels die SPAR de komende jaren voor ogen heeft, vergt de nodige logistieke aanpassingen.

Het direct naast het huidige DC gelegen volledig geautomatiseerde magazijn, nu nog in gebruik door Xenos, komt in de tweede helft van 2018 vrij. Dit zal door SPAR worden gehuurd en in gebruik worden genomen voor de opslag en het verzamelen van 4.500 langzaam lopende KW-artikelen. Door het verplaatsen van deze 4.500 KW-artikelen ontstaat er ruimte in het huidige DC waardoor de koelcel wordt vergroot met 1.500 m².

De ingebruikname van dit volledig geautomatiseerde magazijn brengt met zich mee dat SPAR nog efficiënter kan werken, een hogere servicegraad kan realiseren en door uitbreiden van het aantal pick locaties, een breder en dieper assortiment kan bieden. Daarnaast leidt deze automatisering tot een verbetering van ergonomisch werken, maar ook zal de veiligheid vergroot worden.

Het aantal m² opslag wordt hiermee uitgebreid  van 22.500 m² naar 37.400 m². Met de opening van de HUB in Heerenveen eerder deze maand en deze uitbreiding in Waalwijk heeft SPAR haar logistiek en distributie voor de toekomst geborgd.


recalls | bekijk ze hier