4 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
recepten Aardappel-courgetteschotel met gehaktspiesjes

Aardappel-courgetteschotel met gehaktspiesjes

ingrediënten


40 min
4 personen
1 theelepel gedroogde tijm

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse tijm

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 courgette

dit product is niet beschikbaar

700 gram aardappels

dit product is niet beschikbaar

600 gram aardappelschijfjes

dit product is niet beschikbaar

broodkruim

dit product is niet beschikbaar

paneermeel
1 ei

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

500 gram gehakt

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 satéprikkers

4 spiesen

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 2 Meng door het gehakt de ui, zout, peper, mosterd, ei en paneermeel.
  • 3 Vorm er 20 kleine gehaktballetjes van. Rijg ze per 5 stuks aan de spiesen. (Leg houten prikkers eerst even in water om verbranden tijdens het bakken te voorkomen.)
  • 4 Leg de aardappel- en courgetteplakjes dakpansgewijs in de ovenschaal.
  • 5 Meng 3 eetlepels olijfolie met knoflook en tijm. Verdeel deze olie over de ovenschotel en zet het gerecht 20 minuten in het midden van de oven (bij rauwe aardappelen 25 minuten).
  • 6 Bak intussen de gehaktspiesjes in de rest van de olie in 15 minuten gaar. Serveer ze op de ovenschotel.

bereidingstip

Vervang mosterd in het gehakt door 1 theelepel sambal oelek.. Bestrooi het ovengerecht met geraspte belegen kaas.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 590 kcal
vet 36 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 34 gram
eiwit 31 gram