4 personen
gemiddeld
30 min.
bijgerecht
recepten Aardappel- en pompoenmuffins

Aardappel- en pompoenmuffins

ingrediënten


30 min
4 personen
vloeibaar bakproduct
50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel bakpoeder

dit product is niet beschikbaar

150 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

150 gram pompoenen

dit product is niet beschikbaar

150 gram kruimige aardappels

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

1 sjalot

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

muffinbakblik

  • 1 Verwarm de olie en fruit de sjalot met de kerrie circa 5 minuten op lage stand.
  • 2 Voeg de blokjes aardappel en pompoen toe en roerbak nog 2 minuten.
  • 3 Voeg zoveel water met een snuf zout toe dat de blokjes net onderstaan en kook in circa 5 minuten gaar.
  • 4 Giet de blokjes af en pureer ze. Breng goed op smaak met zout en peper.
  • 5 Zeef de bloem en bakpoeder erboven en roer dit goed door.
  • 6 Klop de melk door met het ei en de boter en giet dit bij het aardappelmengsel. Roer goed door, maar maak het beslag niet te glad.
  • 7 Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • 8 Vet 8 à 12 muffinvormpjes in en verdeel het beslag erover. Bak de muffins in het midden van de oven in circa 20 minuten gaar en bruin.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 325 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 36 gram
eiwit 9 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté