8 personen
eenvoudig
20 min.
bijgerecht
home recepten Aardappel-frittata met paprika

Aardappel-frittata met paprika

ingrediënten


20 min
8 personen
10 eieren

dit product is niet beschikbaar

75 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

2 groene paprika's

dit product is niet beschikbaar

1 pot paprika
1 pot witte kaasblokjes
800 gram aardappelen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ronde ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Vet de ovenschaal in. Snijd de aardappelen in stukken van 2 cm. Laat de kaasblokjes uitlekken en vang de olie op. Verhit 3 el olie in een grote koekenpan en bak de aardappelen 8 min. op een middelhoge stand.
  • 2 Laat intussen de geroosterde paprika’s uitlekken en snijd in stukjes. Maak de groene paprika’s schoon en snijd in stukjes. Snijd de ui in ringen. Houd een handje rucola apart voor garnering en snijd de rest fijn. Klop de eieren los en breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Meng alle paprika met de rucola door de aardappel en schep in de ovenschaal. Verdeel de kaas erover en schenk het eimengsel erop. Leg de uienringen erop en bak de frittata in ca. 40 min. in het midden van de oven lichtbruin en gaar.
  • 4 Laat de frittata 15 min. afkoelen op een rooster of laat afkoelen tot kamer- temperatuur. Garneer met de rest van de rucola en snijd in punten.

bereidingstip

Bak de frittata, laat helemaal afkoelen en bewaar tot 4 uur op kamertemperatuur. Je kunt de frittata 1 dag van tevoren maken. Laat afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast. Laat 30 min. voor serveren op kamertemperatuur komen. Wil je de frittata liever warm serveren? Verwarm dan ca. 15 min. op 150°C in de oven.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 332 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 20 gram
eiwit 16 gram