4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Aardappel-gehaktschotel

Aardappel-gehaktschotel

ingrediënten


20 min
4 personen
100 gram belegen kaas

dit product is niet beschikbaar

200 gram champignons

dit product is niet beschikbaar

300 gram waspenen

dit product is niet beschikbaar

1 winterwortel

dit product is niet beschikbaar

2 preien

dit product is niet beschikbaar

boter

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel Italiaanse kruiden

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel Provençaalse kruiden

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

300 gram rundergehakt

dit product is niet beschikbaar

6 theelepels arachideolie
6 theelepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

6 vastkokende aardappels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

aluminiumfolie

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 2 Kook de aardappelblokjes circa 5 minuten en giet ze af.
  • 3 Verhit 2 eetlepels olie en bak hierin het gehakt met paprikapoeder, zout en peper rul. Meng de Provençaalse kruiden en knoflook door de rest van de olie.
  • 4 Vet een ovenschaal in met boter. Schep de aardappelblokjes op de bodem van de ovenschaal en verdeel het gehakt erover.
  • 5 Meng de prei met de wortel en verdeel over het gehakt.
  • 6 Halveer de champignons eventueel en steek ze tussen het wortel-preimengsel. Giet de kruidenolie erover.
  • 7 Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak circa 15 minuten in het midden van de oven.
  • 8 Bestrooi de schotel met de kaas en zet zonder folie nog circa 10 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 510 kcal
vet 36 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 19 gram
eiwit 24 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté