4 personen
gemiddeld
20 min.
voorgerecht
home recepten Aardappel-kerriesoesjes

Aardappel-kerriesoesjes

ingrediënten


20 min
4 personen
2 eieren

dit product is niet beschikbaar

60 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

frituurolie

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

250 gram aardappels

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Wrijf de aardappels door een zeef of stamp ze fijn. Voeg zout, peper en de kerriepoeder toe.
  • 2 Verhit frituurolie tot 150°C. Breng ondertussen 150 ml water met de boter aan de kook.
  • 3 Voeg in één keer de bloem toe en roer tot het deeg als een bal loslaat van de bodem van de pan.
  • 4 Voeg van de warmtebron af al kloppend één voor één de eieren toe en schep het aardappelmengsel erdoor.
  • 5 Vorm met 2 natgemaakte lepels bolletjes (of gebruik een spuitzak met glad mondstuk) en bak het deeg 4 minuten in de hete olie.
  • 6 Laat de soesjes uitlekken in een vergiet bekleed met keukenpapier.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 335 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 21 gram
eiwit 6 gram