-
1
Wrijf de aardappels door een zeef of stamp ze fijn. Voeg zout, peper en de kerriepoeder toe.
-
2
Verhit frituurolie tot 150°C. Breng ondertussen 150 ml water met de boter aan de kook.
-
3
Voeg in één keer de bloem toe en roer tot het deeg als een bal loslaat van de bodem van de pan.
-
4
Voeg van de warmtebron af al kloppend één voor één de eieren toe en schep het aardappelmengsel erdoor.
-
5
Vorm met 2 natgemaakte lepels bolletjes (of gebruik een spuitzak met glad mondstuk) en bak het deeg 4 minuten in de hete olie.
-
6
Laat de soesjes uitlekken in een vergiet bekleed met keukenpapier.
voedingswaarde (per 100 gram/ml)
energie |
335 kcal |
vet |
25 gram |
verzadigd vet |
9 gram |
koolhydraten |
21 gram |
eiwit |
6 gram |