eenvoudig
35 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje
home recepten Aardappel met knoflookmayonaise

Aardappel met knoflookmayonaise

ingrediënten


35 min
1 eetlepel peterselie

dit product is niet beschikbaar

zout

dit product is niet beschikbaar

zeezout

dit product is niet beschikbaar

75 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel kappertjes

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

8 eetlepels mayonaise

dit product is niet beschikbaar

2 middelgrote vastkokende aardappels

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de hele aardappels in circa 20 minuten gaar.
  • 2 Giet ze af en stoom ze droog. Laat de aardappels afkoelen. Snijd ze tweemaal in de lengte door, zodat er 8 aardappelparten ontstaan.
  • 3 Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak hierin de stukken aardappel snel aan alle kanten knapperig en lichtbruin.
  • 4 Leg de aardappelparten in een schaaltje en bestrooi ze met enkele korrels zeezout en peterselie. De aardappelparten worden in de mayonaise gedoopt.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 185 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 5 gram
eiwit 1 gram