2 personen
hoofdgerecht

aardappel preisoep

terug naar recept
recepten aardappel preisoep

aardappel preisoep

ingredi├źnten


2 personen
1 snufje peper en zout
1 eetlepel olijfolie
1 el mosterd
500 ml groentebouillon
1 blaadje laurier
2 tenen knoflook
1 middelgrote ui
300 gram kruimige aardappels
300 gram prei

  • 1 Was de prei. Snijd in dunne ringen.
  • 2 Houd de helft apart en bak de rest met 1 eetlepel olijfolie in een grote braadpan op matig vuur. Blijf 10 minuten regelmatig roeren.
  • 3 Was ondertussen de aardappels, snijd ze in kleine stukjes (met schil voor extra voedingswaarde) en roer ze door de prei.
  • 4 Giet de bouillon erbij en laat het geheel 15 minuten koken.
  • 5 Pureer de soep glad met een staafmixer. Bestrooi met de rest van de preiringetjes.

bereidingstip

Lekker met stokbrood en kruidenboter. Heb altijd een voorraadje kruidenboter in huis, het is namelijk een perfecte manier om left over kruiden te verwerken. Roer de kruiden met wat zeezout en knoflook door boter op kamertemperatuur. Je kan nu de boter in de koelkast bewaren, of zelfs in porties invriezen.

recalls Lay's Oven baked naturel, Pindasaus, Bio pasta tomaat mozzarella 200 g, Heineken 0.0 fl 6x250 ml, 0.0 fl 12x250 ml, pils mono fl 12x250 ml en pils mono fl 6x250 ml, Texels Skuumkoppe 75cl, Vismarine roze garnalen, kinder surprise chocolade ei, Verstegen Citroengras, SPAR maaltijdsalade gegrilde kip, Verstegen, Davitamon, M&M, bekijk hier