2 personen
hoofdgerecht

aardappel preisoep

terug naar recept
recepten aardappel preisoep

aardappel preisoep

ingredi├źnten

300 gram prei

300 gram kruimige aardappels

1 middelgrote ui

2 tenen knoflook

1 blaadje laurier

500 ml groentebouillon

1 el mosterd

1 eetlepel olijfolie

1 snufje peper en zout


  • 1 Was de prei. Snijd in dunne ringen.
  • 2 Houd de helft apart en bak de rest met 1 eetlepel olijfolie in een grote braadpan op matig vuur. Blijf 10 minuten regelmatig roeren.
  • 3 Was ondertussen de aardappels, snijd ze in kleine stukjes (met schil voor extra voedingswaarde) en roer ze door de prei.
  • 4 Giet de bouillon erbij en laat het geheel 15 minuten koken.
  • 5 Pureer de soep glad met een staafmixer. Bestrooi met de rest van de preiringetjes.

bereidingstip

Lekker met stokbrood en kruidenboter. Heb altijd een voorraadje kruidenboter in huis, het is namelijk een perfecte manier om left over kruiden te verwerken. Roer de kruiden met wat zeezout en knoflook door boter op kamertemperatuur. Je kan nu de boter in de koelkast bewaren, of zelfs in porties invriezen.

recall Monini Sesamolie 250ml bekijk hier