2 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
home recepten Aardappel-venkelsalade met zalm

Aardappel-venkelsalade met zalm

ingrediënten


40 min
2 personen
3 eetlepels mayonaise

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

4 takjes verse dille

dit product is niet beschikbaar

1 venkelknol
600 milliliter visbouillon van tablet
250 gram zalmfilets

dit product is niet beschikbaar

400 gram nieuwe aardappels

  • 1 Kook de aardappels gaar in de schil. Giet ze af en laat afkoelen tot lauw.
  • 2 Leg de zalm in een pan en giet er kokende visbouillon op tot de vis net onder staat.
  • 3 Laat hierin de zalm op een lage stand in circa 10 minuten pocheren.
  • 4 Neem de zalm uit de pan en laat afkoelen.
  • 5 Pel de aardappels en snijd ze in plakken of blokjes. Snijd de venkel in flinterdunne reepjes (eventueel in de keukenmachine).
  • 6 Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar en schep dit door de aardappels.
  • 7 Schep hier de venkel doorheen en een deel van de dille. Breng op smaak met zout en peper.
  • 8 Verdeel de salade over de borden en verdeel er de zalm in stukjes overheen. Bestrooi met de rest van de dille.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 615 kcal
vet 35 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 41 gram
eiwit 31 gram