- 1 Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar. Snijd intussen de courgette in de lengte in zo dun mogelijke plakken met een mandoline, kaasschaaf of keukenmachine.
- 2 Pers ½ citroen uit en snijd de andere helft in partjes. Klop een dressing van 2 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels citroensap en ½ teentje knoflook. Breng op smaak met zout en peper, roer de courgettelinten en de helft van de dille erdoor en laat even staan. Schep regelmatig om.
- 3 Giet de aardappels af en laat in de pan zitten. Verbrokkel de zalm boven de pan en rasp 1 eetlepel citroenschil erboven. Meng met het ei, de sjalot, overige knoflook en overige dille en breng op smaak met zout en peper. Maak met vochtige handen 6 viskoekjes van dit mengsel.
- 4 Schep het paneermeel op een bord en rol de viskoekjes erdoor. Verhit de overige olie in een koekenpan en bak hierin de viskoekjes in circa 4 minuten aan beide kanten goudbruin. Serveer met de courgettesalade en naar smaak een partje citroen.
bereidingstip
Kook de aardappels voor dit recept al de avond van tevoren en laat afkoelen. Dit scheelt tijd en zo is het nog makkelijker om de koekjes te maken.