-
1
Kook de aardappels gaar in water met zout.
Giet af en laat uitstomen. Pureer de aardappels.
Verwarm de oven voor op 180ºC.
-
2
Bereid
intussen de quinoa volgens de aanwijzingen
op de verpakking en giet af. Laat afkoelen en
spreid uit over de bakplaat.
-
3
Bak de quinoa in
de oven in circa 30 minuten krokant. Hussel
een paar keer om. Neem uit de oven en laat
afkoelen.
-
4
Breng de aardappelpuree op smaak
met een snuf chilipeper, de knoflook, 2 eetlepels
olijfolie, een beetje limoenrasp, een
scheutje limoensap en zout.
-
5
Laat afkoelen in
een schaal en draai er met vochtige handen
kleine balletjes van. Rol de aardappelballetjes
door de quinoa.
-
6
Pureer het vruchtvlees van
de avocado met de rest van de olijfolie en een
beetje limoensap tot een gladde saus. Breng
op smaak met zout en peper.
-
7
Verdeel met de
achterkant van een lepel een beetje avocadosaus
op een groot bord en leg 6-8 balletjes
op de saus. Bestrooi met een beetje limoenrasp,
chilipeper en toefjes waterkers.
wijnadvies
Wijn en spijs zijn bij dit recept helemaal in balans met Eco Balance Chardonnay.