8 personen
gemiddeld
35 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje
home recepten Aardappelbitterballen

Aardappelbitterballen

ingrediënten


35 min
8 personen
zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

50 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

75 gram oude kaas

dit product is niet beschikbaar

100 gram broodkruim

dit product is niet beschikbaar

100 gram panko

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

400 gram aardappelpuree

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Meng de aardappelpuree met de helft van het ei, de mosterd en de helft van de panko. Maak balletjes van de puree en duw in elk balletje een blokje kaas. Zorg ervoor dat de kaas volledig is bedekt met puree.
  • 2 Zet 3 kommetjes klaar met de rest van het ei, de overige panko en de bloem. Rol de balletjes eerst door de bloem, vervolgens door het ei en tot slot door de panko.
  • 3 Verhit de olie tot circa 175°C. Frituur hierin de bitterballen in circa 5 minuten goudbruin en gaar. Laat uitlekken op keukenpapier. Lekker met mosterd.

wijnadvies

Serveer bij de aardappelbitterballen een Bourgogne Pinot Noir met wat tonen van bos, mos en herfstbladeren. Dat aardse karakter combineert perfect met alles wat in of aan de grond groeit, zoals paddenstoelen, truffel of de aardappel in deze bitterballen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 270 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 22 gram
eiwit 7 gram