4 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
home recepten Aardappelcurry

Aardappelcurry

ingrediënten


35 min
4 personen
350 gram rijst

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels garam masala

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kurkuma

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

1 bosje koriander

dit product is niet beschikbaar

250 gram tomaten

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

5 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olie

dit product is niet beschikbaar

600 gram vastkokende aardappels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

staafmixer

keukenmachine

  • 1 Kook de aardappels 5-8 minuten voor. Verhit de olie en bak hierin de aardappels 5 minuten. Voeg dan de uien toe en bak 3 minuten. Voeg de knoflook en gember toe en bak nog circa 2 minuten mee.
  • 2 Pureer intussen de tomaten met de koriandersteeltjes en bosui glad. Voeg toe aan de pan en bak circa 10 minuten op een hoge stand. Voeg dan de komijn, kurkuma en garam masala toe. Voeg eventueel een scheut water toe als de curry te droog is en stoof tot de aardappels helemaal gaar zijn.
  • 3 3. Serveer de aardappelcurry met de rijst en bestrooi met de korianderblaadjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 580 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 104 gram
eiwit 11 gram