4 personen
eenvoudig
15 min.
lunch, hoofdgerecht
home recepten Aardappelfrittata met paddenstoelen

Aardappelfrittata met paddenstoelen

ingrediënten


15 min
4 personen
100 gram belegen boerenkaas

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

8 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 bosje lente-/bosui

dit product is niet beschikbaar

500 gram gemengde paddenstoelen

dit product is niet beschikbaar

750 gram aardappelschijfjes

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenvaste koekenpan

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Verhit de olie en bak hierin de aardappelschijfjes lichtbruin. Snijd de paddenstoelen in plakjes. Bak de paddenstoelen met de helft van de bosui 2-3 minuten mee met de aardappels.
  • 3 Klop de eieren los met de kookroom, kerrie, zout en peper. Giet dit mengsel over de aardappels en paddenstoelen in de koekenpan.
  • 4 Bestrooi met de kaas en zet circa 20 minuten in de oven tot het eimengsel gestold is en de kaas goudbruin is. Bestrooi met de rest van de bosui.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 700 kcal
vet 40 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 51 gram
eiwit 29 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté