4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Aardappelgoulash met kalkoen

Aardappelgoulash met kalkoen

ingrediënten


30 min
4 personen
125 milliliter yoghurt

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter zure room

dit product is niet beschikbaar

1 bouillonblokje

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel bouillonpoeder

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter gezeefde tomaten

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde majoraan

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde oregano

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

500 gram kalkoenfilets

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 groene paprika

dit product is niet beschikbaar

2 rode paprika's

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

25 gram boter

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram vastkokende aardappel

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de aardappels 10 minuten voor.
  • 2 Verhit de boter of olie in een braadpan en bak hierin de ui en alle paprika 3 minuten.
  • 3 Voeg de knoflook toe. Schep de kalkoen erdoor en roerbak 5 minuten.
  • 4 Doe dan de aardappels erbij en bak ze 3 minuten mee.
  • 5 Voeg de paprikapoeder, oregano, gezeefde tomaten en bouillonpoeder toe. Stoof de goulash met het deksel op de pan circa 15 minuten. Roer het gerecht af en toe om.
  • 6 Breng de goulash op smaak met zout en peper. Neem van de warmtebron en roer de zure room erdoor.

bereidingstip

Serveer er tortillachips bij.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 475 kcal
vet 13 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 48 gram
eiwit 38 gram