4 personen
eenvoudig
30 min.
bijgerecht
home recepten Aardappelgratin met amandel en gruyère

Aardappelgratin met amandel en gruyère

ingrediënten


30 min
4 personen
200 gram gruyère
100 gram amandelschaafsel

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram vastkokende aardappel

dit product is niet beschikbaar

nootmuskaat

dit product is niet beschikbaar

1 liter melk

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Breng de melk op smaak met nootmuskaat, zout en peper en breng aan de kook.
  • 2 Voeg de aardappelplakjes toe en kook ze in 12-14 minuten beetgaar. Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 3 Giet de aardappels af. Leg 1/4 van de aardappelplakjes in de ovenschaal met daarop een laagje amandelen en kaas. Giet er wat kookroom overheen.
  • 4 Herhaal deze lagen tot de ingrediënten op zijn en eindig met een laagje kaas. Bak de gratin circa 15 minuten in het midden van de oven.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 760 kcal
vet 44 gram
verzadigd vet 22 gram
koolhydraten 55 gram
eiwit 33 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté