4 personen
gemiddeld
15 min.
bijgerecht
home recepten Aardappelgratin met kerrie

Aardappelgratin met kerrie

ingrediënten


15 min
4 personen
6 eetlepels belegen kaas

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

400 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

600 gram vastkokende aardappels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 160ºC. Snijd de aardappels in dunne plakjes. Verwarm de slagroom met het kerriepoeder en meng goed.
  • 2 Leg de aardappelplakjes in de ovenschaal. Giet de room erover en bak 1-1,5 uur in de oven, tot de aardappel helemaal gaar is.
  • 3 Bestrooi met de geraspte kaas en rooster nog circa 8 minuten in de oven tot de kaas goudbruin is.

bereidingstip

Deze aardappelgratin is ook lekker met romige kokosmelk in plaats van slagroom, vervang de kaas dan door kokosrasp. . Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté