4 personen
gemiddeld
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Aardappelgratin met tomaat en worst

Aardappelgratin met tomaat en worst

ingrediënten


15 min
4 personen
1 ei

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

4 varkenssaucijzen

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gedroogde oregano

dit product is niet beschikbaar

400 gram trostomaten

dit product is niet beschikbaar

600 gram vastkokende aardappels

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel boter

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel margarine

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 eenpersoons ovenschaaltjes

  • 1 Verwarm de oven voor op 175°C. Vet de ovenschaal(tjes) royaal in met de olie of boter en verdeel de plakjes aardappel en tomaat gelijkmatig en dakpansgewijs over de schaal. Bestrooi tussendoor met zout, peper en oregano.
  • 2 Snijd het vel van de saucijzen in en verwijder het. Snijd het worstvlees in plakjes en verdeel dit over de aardappel- en tomatenplakjes.
  • 3 Klop de kookroom met het ei, een snuf zout en wat peper los en giet dit gelijkmatig over de schotel. Bak de gratin in circa 40 minuten gaar en bruin.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 495 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 32 gram
eiwit 16 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté