4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
recepten Aardappelgratin met Vlaamse karbonade en wokgroente

Aardappelgratin met Vlaamse karbonade en wokgroente

ingrediënten


30 min
4 personen
800 gram roerbakgroenten

dit product is niet beschikbaar

2 laurierblaadjes

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel grove mosterd

dit product is niet beschikbaar

1 flesje donker bier

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bloem

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

125 gram gerookte spekblokjes

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

4 schouderkarbonades

dit product is niet beschikbaar

4 ribkarbonades

dit product is niet beschikbaar

200 gram brie

dit product is niet beschikbaar

600 gram aardappelschijfjes

dit product is niet beschikbaar

1 pot Aardappel Anders Tuinkruiden-Knoflook

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Leg de aardappelschijfjes dakpansgewijs met plakjes brie ertussen in de ovenschaal. Verdeel de Aardappel Anders erover en leg daarop enkele plakjes brie. Bak circa 20 minuten in het midden van de oven.
  • 2 Bestrooi intussen het vlees met zout en peper. Verhit een scheutje olie en bak het vlees rondom bruin. Schep uit de pan.
  • 3 Fruit de ui met de spekblokjes 2-3 minuten in het bakvet. Bestrooi met de suiker en bloem en roer door. Giet het bier erbij en roer de mosterd erdoor. Leg de laurierblaadjes en de karbonades in de pan en stoof zachtjes circa 20 minuten. Verwijder de laurierblaadjes.
  • 4 Verhit intussen een scheutje olie in een wok en roerbak de groenten 5-7 minuten. Serveer de aardappelgratin met het vlees en de groenten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram
Terugroepactie | SPAR palingworst
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip
Terugroepactie | SPAR oranje soesjes