gemiddeld
30 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht, klein gerecht/hapje
home recepten Aardappelhapjes

Aardappelhapjes

ingrediënten


30 min
ei

dit product is niet beschikbaar

melk
10 plakjes bladerdeeg

dit product is niet beschikbaar

125 diepvriesdoperwten

dit product is niet beschikbaar

125 gram aardappels

dit product is niet beschikbaar

rode peper

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels garam masala

dit product is niet beschikbaar

3 gemberbolletjes op siroop

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 2 Verwarm de olie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook zonder dat deze kleuren.
  • 3 Voeg de gember, garam masala, peper, aardappels en doperwten toe en bak dit ook een paar minuten op een lage stand. Het vocht moet verdampt zijn. Laat de vulling afkoelen.
  • 4 Snijd de bladerdeegplakjes in vieren. Schep op elk plakje een beetje vulling en maak de randen van het deeg een klein beetje nat met water.
  • 5 Vouw de plakjes als een driehoekje dicht, druk de naden goed op elkaar, eventueel met een vork, en leg de hapjes op een ingevette bakplaat.
  • 6 Smeer de hapjes eventueel in met ei of melk. Bak de pakketjes in 15 minuten goudbruin in het midden van de oven.
  • 7 De hapjes kunnen zowel warm als koud geserveerd worden.

bereidingstip

Lekker met (zoete) chilisaus. . Vervang garam masala door een mengsel van gemalen komijn (djinten), kaneelpoeder, zwarte peper, gemalen koriander (ketoembar) en saffraan.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 50 kcal
vet 3 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 6 gram
eiwit 1 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté