4 personen
gemiddeld
25 min.
bijgerecht
home recepten Aardappelkerriesoesjes

Aardappelkerriesoesjes

ingrediënten


25 min
4 personen
2 eieren

dit product is niet beschikbaar

60 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

frituurolie

dit product is niet beschikbaar

mespunt kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

250 gram aardappels

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Wrijf de aardappels door een zeef of stamp ze fijn. Voeg zout, peper en een mespuntje kerriepoeder toe. Verhit frituurolie tot 150°C.
  • 2 Breng ondertussen 150 ml water met de boter aan de kook. Voeg in één keer 60 gram bloem toe en roer tot het deeg als een bal loslaat van de bodem van de pan.
  • 3 Voeg van de warmtebron af al kloppend één voor één 2 eieren toe en schep het aardappelmengsel erdoor.
  • 4 Vorm met 2 natgemaakte lepels bolletjes (of gebruik een spuitzak met glad mondstuk) en bak het deeg 4 minuten in de hete olie.
  • 5 Laat de soesjes uitlekken in een vergiet bekleed met keukenpapier.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 325 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 21 gram
eiwit 7 gram