-
1
Wrijf de aardappels door een zeef of stamp ze fijn. Voeg zout, peper en een mespuntje kerriepoeder toe. Verhit frituurolie tot 150°C.
-
2
Breng ondertussen 150 ml water met de boter aan de kook. Voeg in één keer 60 gram bloem toe en roer tot het deeg als een bal loslaat van de bodem van de pan.
-
3
Voeg van de warmtebron af al kloppend één voor één 2 eieren toe en schep het aardappelmengsel erdoor.
-
4
Vorm met 2 natgemaakte lepels bolletjes (of gebruik een spuitzak met glad mondstuk) en bak het deeg 4 minuten in de hete olie.
-
5
Laat de soesjes uitlekken in een vergiet bekleed met keukenpapier.
voedingswaarde (per 100 gram/ml)
energie |
325 kcal |
vet |
23 gram |
verzadigd vet |
9 gram |
koolhydraten |
21 gram |
eiwit |
7 gram |