4 personen
gemiddeld
40 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht, bijgerecht
home recepten Aardappelkrokantjes

Aardappelkrokantjes

ingrediënten


40 min
4 personen
frituurolie

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel chilipoeder

dit product is niet beschikbaar

50 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

100 gram witbroodkruim
1 kilogram aardappel

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Snijd de aardappels in dikke plakken van 1/2 cm. Kook ze in circa 12 minuten net gaar.
  • 2 Giet ze af, spoel er koud water over, laat ze goed uitlekken en dep ze daarna droog met keukenpapier.
  • 3 Meng het broodkruim met de geraspte kaas en chilipoeder en leg dit op een plat bord.
  • 4 Klop de eieren met 2 eetlepels water los in een diep bord.
  • 5 Wentel de aardappelschijfjes eerst door het ei en daarna door het broodmengsel zodat ze rondom goed bedekt zijn.
  • 6 Verhit de frituurolie tot 180°C en frituur de aardappelschijfjes in gedeelten in 4-5 minuten krokant goudbruin.
  • 7 Schep ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

wijnadvies

Als snack gegeten zou je hierbij een frisse witte Sauvignon Blanc uit Bordeaux kunnen schenken. Of, uit de nieuwe wereld, een sappige Chenin Blanc uit Zuid-Afrika (9-11°C).


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 640 kcal
vet 36 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 60 gram
eiwit 16 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté