- 1 Snijd de aardappels in dikke plakken van 1/2 cm. Kook ze in circa 12 minuten net gaar.
- 2 Giet ze af, spoel er koud water over, laat ze goed uitlekken en dep ze daarna droog met keukenpapier.
- 3 Meng het broodkruim met de geraspte kaas en chilipoeder en leg dit op een plat bord.
- 4 Klop de eieren met 2 eetlepels water los in een diep bord.
- 5 Wentel de aardappelschijfjes eerst door het ei en daarna door het broodmengsel zodat ze rondom goed bedekt zijn.
- 6 Verhit de frituurolie tot 180°C en frituur de aardappelschijfjes in gedeelten in 4-5 minuten krokant goudbruin.
- 7 Schep ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
bereidingstip
Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.
wijnadvies
Als snack gegeten zou je hierbij een frisse witte Sauvignon Blanc uit Bordeaux kunnen schenken. Of, uit de nieuwe wereld, een sappige Chenin Blanc uit Zuid-Afrika (9-11°C).