8 personen
gemiddeld
60 min.
bijgerecht
recepten Aardappelkroketjes

Aardappelkroketjes

ingrediënten


60 min
8 personen
frituurolie

dit product is niet beschikbaar

8 eetlepels paneermeel

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

2 eidooiers

dit product is niet beschikbaar

3 eieren

dit product is niet beschikbaar

nootmuskaat

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter warme melk

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram kruimige aardappel

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat

keukenpapier

  • 1 Kook de aardappels in circa 20 minuten gaar in water met zout. Giet af en stoom ze kort droog. Stamp ze, knijp fijn in een pureeknijper of wrijf door een zeef.
  • 2 Voeg beetje bij beetje de warme melk toe. Roer de boter er met een pollepel door tot een luchtige puree. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  • 3 Klop door de warme aardappelpuree 1 ei en 2 eidooiers. Schep de puree op de bakplaat en laat afkoelen.
  • 4 Strooi de bloem in een diep bord en klop in een ander diep bord 2 eieren los met 1 eetlepel koud water. Strooi het paneermeel op een derde bord.
  • 5 Verhit het frituurvet tot 170°C. Vorm van de aardappelpuree met 2 vochtige lepels of vochtige handen kleine kroketjes van circa 5 cm lang.
  • 6 Rol de kroketjes eerst door de bloem, daarna door het ei en daarna door het paneermeel. Voor een extra dikke paneerlaag kun je ze nog een keer door het ei en paneermeel halen.
  • 7 Frituur de kroketjes met maximaal 6 stuks tegelijk in 3-4 minuten goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier en serveer direct.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 315 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 27 gram
eiwit 8 gram
recalls | bekijk ze hier!