- 1 Voeg beetje bij beetje de warme melk toe. Roer de boter er met een pollepel door tot een luchtige puree. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
- 2 Kook de aardappels in circa 20 minuten gaar in water met zout. Giet af en stoom ze kort droog. Stamp ze, knijp fijn in een pureeknijper of wrijf door een zeef.
- 3 Meng de eieren, de ui en bloem door de aardappelpuree.
- 4 Verhit arachide- of olijfolie in een koekenpan. Schep bergjes aardappelbeslag in de pan en druk deze met een spatel plat tot circa 2,5 cm. Bak tot de onderkant lichtbruin is, keer om en bak de andere kant lichtbruin. Bak voor blini’s kleinere rondjes beslag.
- 5 Serveer met zure room of kwark met bieslook, geraspte wortel met rozijnen, reepjes makreel of stukjes tonijn, gerookte zalm of honing met tijm.