4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Aardappelpizza

Aardappelpizza

ingrediënten


30 min
4 personen
100 gram belegen kaas

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde tijm

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel oregano

dit product is niet beschikbaar

150 gram zwarte olijven

dit product is niet beschikbaar

1 blikje ansjovisfilet

dit product is niet beschikbaar

100 gram salami

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

3 eieren

dit product is niet beschikbaar

125 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

500 gram tomaten

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram aardappel

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

quichevorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 2 Kook de aardappels met zout gaar.
  • 3 Verwarm 50 ml van de olijfolie en laat daarin de tomaten met peper, zout en knoflook langzaam inkoken tot een dikke saus.
  • 4 Pureer de gare aardappels en roer er de bloem, eieren en een snufje zout door. Maak er een luchtige puree van.
  • 5 Druk de puree in de ingevette quichevorm en strijk met de achterkant van een natte lepel glad.
  • 6 Bestrijk de pureebodem met de tomatensaus en leg daarop de ui, salami, ansjovis en olijven. Strooi daarover de oregano of tijm en de geraspte kaas.
  • 7 Sprenkel de rest van de olijfolie over de pizza. Bak de aardappelpizza 30-35 minuten in het midden van de oven.

bereidingstip

Salami kan worden vervangen door fijngehakte gerookte spekblokjes of reepjes ontbijtspek.. Vervang de ansjovis door tonijn.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 860 kcal
vet 52 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 64 gram
eiwit 28 gram