4 personen
eenvoudig
20 min.
bijgerecht
home recepten Aardappelpuree met krokante ham en salie

Aardappelpuree met krokante ham en salie

ingrediënten


20 min
4 personen
verse salie
verse tijm
1 eetlepel olie

dit product is niet beschikbaar

200 gram gerookte spekreepjes

dit product is niet beschikbaar

200 gram rauwe hammen

dit product is niet beschikbaar

nootmuskaat

dit product is niet beschikbaar

100 gram boter

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram kruimige aardappel

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Snijd de aardappels in stukken. Kook ze in ruim water met een schep zout in circa 20 minuten gaar. Giet ze af in een vergiet en doe ze terug in de pan.
  • 2 Verwarm de melk en boter in de magnetron (2 minuten op 400 Watt). Stamp de aardappels goed fijn of gebruik een pureeknijper. Giet de warme melk en boter er geleidelijk bij en klop dit er met een houten lepel stevig doorheen. De puree wordt dan luchtig en romig. Voeg naar eigen smaak peper en nootmuskaat toe.
  • 3 Bak de rauwe ham of spekreepjes uit in wat olie en voeg daar wat (verse) tijm- of salieblaadjes aan toe. Schep het geheel met het bakvet door de puree.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 500 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 41 gram
eiwit 18 gram