4 personen
eenvoudig
20 min.
bijgerecht
recepten Aardappelpuree met kruiden

Aardappelpuree met kruiden

ingrediënten


20 min
4 personen
1 bosje bieslook

dit product is niet beschikbaar

1 bosje platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 handje rucola

dit product is niet beschikbaar

nootmuskaat

dit product is niet beschikbaar

100 gram boter

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram kruimige aardappel

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Snijd de aardappels in stukken. Kook ze in ruim water met een schep zout in circa 20 minuten gaar. Giet ze af in een vergiet en doe ze terug in de pan.
  • 2 Verwarm de melk en boter in de magnetron (2 minuten op 400 Watt). Stamp de aardappels goed fijn of gebruik een pureeknijper. Giet de warme melk en boter er geleidelijk bij en klop dit er met een houten lepel stevig doorheen. De puree wordt dan luchtig en romig. Voeg naar eigen smaak peper en nootmuskaat toe.
  • 3 Schep de rucola, peterselie en bieslook vlak voor het serveren door de puree.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 390 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 41 gram
eiwit 7 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté