4 personen
eenvoudig
20 min.
bijgerecht
home recepten Aardappelpuree met peperige olie

Aardappelpuree met peperige olie

ingrediënten


20 min
4 personen
zwarte peper

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter olijfolie extra vergine

dit product is niet beschikbaar

nootmuskaat

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram kruimige aardappel

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Snijd de aardappels in stukken. Kook ze in ruim water met een schep zout in circa 20 minuten gaar. Giet ze af in een vergiet en doe ze terug in de pan.
  • 2 Verwarm de melk en de boter in de magnetron (2 minuten op 400 Watt). Stamp de aardappels goed fijn of gebruik een pureeknijper. Giet de warme melk, boter en olijfolie er geleidelijk bij en klop dit er met een houten lepel stevig doorheen. De puree wordt dan luchtig en romig. Voeg naar eigen smaak peper en nootmuskaat toe. Voeg wat extra grof gemalen peper toe.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 395 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 41 gram
eiwit 6 gram