pureestamper
pureeknijper
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
pureestamper
pureeknijper
bereiden
bereidingstip
• Kies voor aardappelen met veel zetmeel. Die worden bloemig of kruimig genoemd. Die vallen gemakkelijker uit elkaar en dat is handig voor de puree.<br/> • Roer een eigeel door je puree. Dat maakt de smaak rijker en romiger, extra lekker! . <h4>Variatietip</h4> Verhit voor een pittige puree 2 el olie in een pan. Fruit hierin 1 tl kurkuma, 1 tl gemberpoeder, 1 tl gemalen komijn en 1 tl paprikapoeder 1 min. op een lage stand. Roer de specerijenolie door de puree. . <h4>Hoe kruid je aardappelpuree?</h4> • Breng je aardappelpuree op smaak met een klassieke specerijenmix van nootmuskaat, zwarte peper en zout. Subtiel, warm en een tikkeltje scherp.<br/> • Liever kruidig en fris? Kies voor peterselie, bieslook, tijm en rozemarijn.<br/> • Pittigere aardappelpuree krijg je met knoflook-, mosterd- en kerriepoeder.<br/> • Gerookt paprikapoeder zorgt een rokerige, zoete ondertoon. <br/> • Truffelolie en Parmezaanse kaas zorgen voor een romige, rijke smaak. . <h4>Waar smaakt aardappelpuree lekker bij?</h4> • Je kunt misschien beter vragen: waarbij niet? Oer-Hollands is de combinatie met gehaktballen en <a href="https://www.boodschappen.nl/recept/basisrecept-jus/">jus</a>, of met stoofvlees. <br/> • Aardappelpuree is ook een goede toevoeging aan ovenschotels, zoals <a href="https://www.boodschappen.nl/recept/shepherd-s-pie/">Shepherd’s pie</a> (met gehakt en groenten), of <a href="https://www.boodschappen.nl/recept/hachee/">hachee</a> uit de oven.
voedingswaarde (per 100 gram/ml)
energie | 400 kcal |
vet | 22 gram |
verzadigd vet | 13 gram |
koolhydraten | 45 gram |
eiwit | 7 gram |
WEB01-SPAR-PU