4 personen
eenvoudig
20 min.
bijgerecht
home recepten Aardappelpuree met tomaten

Aardappelpuree met tomaten

ingrediënten


20 min
4 personen
70 gram tomatenpuree

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde italiaanse kruiden

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde oregano

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

4 tomaten

dit product is niet beschikbaar

nootmuskaat

dit product is niet beschikbaar

100 gram boter

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram kruimige aardappel

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Snijd de aardappels in stukken. Kook ze in ruim water met een schep zout in circa 20 minuten gaar. Giet ze af in een vergiet en doe ze terug in de pan.
  • 2 Verwarm de melk en de boter in de magnetron (2 minuten op 400 Watt). Stamp de aardappels goed fijn of gebruik een pureeknijper. Giet de warme melk en boter er geleidelijk bij en klop dit er met een houten lepel stevig doorheen. De puree wordt dan luchtig en romig. Voeg naar eigen smaak peper en nootmuskaat toe.
  • 3 Bak de tomatenblokjes in een paar eetlepels olijfolie met wat zout en oregano of Italiaanse tuinkruiden.
  • 4 Voeg hier een klein blikje tomatenpuree aan toe en verwarm dit een paar minuten mee. Roer dit sausje door de hete puree.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 460 kcal
vet 27 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 45 gram
eiwit 7 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté