4 personen
eenvoudig
10 min.
bijgerecht
home recepten Aardappelpuree uit de stoomoven

Aardappelpuree uit de stoomoven

ingrediënten


10 min
4 personen
25 gram roomboter

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram kruimige aardappel

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

dichte stoomovenpan

pureestamper

  • 1 Verwarm de stoomoven voor op 100ºC. Verdeel de aardappelen over de stoomovenpan.
  • 2 Stoom de aardappelen in de stoomoven in 25-30 min. gaar. Verwarm intussen de melk.
  • 3 Stamp de aardappelen fijn met de boter. Voeg geleidelijk zoveel melk toe tot een romige en luchtige puree ontstaat. Breng de aardappelpuree op smaak met zout en/of peper.

bereidingstip

Breng de aardappelpuree extra op smaak met fijngehakte peterselie, bieslook en/of dille. Ook lekker: mosterd, geraspte kaas, kerrie en fijngehakte olijven of zongedroogde tomaten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 262 kcal
vet 6 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 44 gram
eiwit 6 gram