4 personen
eenvoudig
30 min.
bijgerecht
home recepten Aardappels met rozemarijn

Aardappels met rozemarijn

ingrediënten


30 min
4 personen
1 eetlepel boter

dit product is niet beschikbaar

theelepel grof zeezout

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olie

dit product is niet beschikbaar

bosje rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram iets kruimige aardappel

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Schil de aardappels en snijd ze in gelijke stukken. Breng ze met een bodempje water (niet meer dan half onder water zetten) en 1 theelepel zout aan de kook. Laat afgedekt circa 15 minuten koken. Giet de aardappels af en laat ze 15 minuten afkoelen.
  • 2 Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en hak ze grof. Verhit de olie in een ruime koekenpan op middelhoge stand en bak hierin de aardappels in circa 10 minuten goudbruin. Schep ze af en toe om.
  • 3 Voeg de rozemarijn, het zeezout en de boter toe en bak de aardappels nog 2-3 minuten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 275 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 38 gram
eiwit 5 gram