- 1 Kook de krieltjes of aardappelpartjes met zout beetgaar en laat ze afkoelen.
- 2 Verhit de olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook.
- 3 Schep er van de warmtebron af het citroensap, peper en de kookroom door. Meng de aardappels er luchtig door.
- 4 Bestrooi de aardappelsalade met gehakte bosui of bieslook.
bereidingstip
Zonder vlees? Laat de spekjes weg en garneer de salade met partjes gekookt ei.. <h4>Smaakvariaties</h4> Gebruik mayonaise voor een klassieke, romige smaak of yoghurt voor een lichtere variant. Voeg verse kruiden zoals bieslook of peterselie toe voor extra frisheid. . <h4>Serveermomenten</h4> Aardappelsalade is ideaal als bijgerecht bij een barbecue, maar doet het ook goed op een zomerse picknick of als makkelijke maaltijd. . <h4>Koud serveren</h4> Laat de aardappelsalade goed afkoelen in de koelkast voor de beste smaak. Dit zorgt ervoor dat de smaken goed intrekken en de salade lekker fris blijft. . <h4>Welke aardappelen zijn het meest geschikt? </h4>Vastkokende aardappelen blijven stevig en geven de beste structuur. Bijvoorbeeld Belle de Fontenay, Jazzy, Gala of Alliance. Die houden hun vorm goed tijdens het koken en geven je salade een stevige textuur.<br><br><h4>Hoe lang kun je aardappelsalade bewaren?</h4>Afgedekt in de koelkast is aardappelsalade tot twee dagen houdbaar. Bewaar de salade goed gekoeld en gebruik schone lepels zodat hij niet bederft. Gerechten met mayonaise blijven het langst goed bij constante kou.