8 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Aardappelsalade

Aardappelsalade

ingrediënten


20 min
8 personen
150 gram juliennewortel
2 bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

125 gram crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel mayonaise

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

150 gram gerookte spekreepjes

dit product is niet beschikbaar

300 gram tuinerwten

dit product is niet beschikbaar

700 gram krieltjes

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de krieltjes of aardappelpartjes met zout beetgaar en laat ze afkoelen.
  • 2 Verhit de olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook.
  • 3 Schep er van de warmtebron af het citroensap, peper en de kookroom door. Meng de aardappels er luchtig door.
  • 4 Bestrooi de aardappelsalade met gehakte bosui of bieslook.

bereidingstip

Zonder vlees? Laat de spekjes weg en garneer de salade met partjes gekookt ei.. <h4>Smaakvariaties</h4> Gebruik mayonaise voor een klassieke, romige smaak of yoghurt voor een lichtere variant. Voeg verse kruiden zoals bieslook of peterselie toe voor extra frisheid. . <h4>Serveermomenten</h4> Aardappelsalade is ideaal als bijgerecht bij een barbecue, maar doet het ook goed op een zomerse picknick of als makkelijke maaltijd. . <h4>Koud serveren</h4> Laat de aardappelsalade goed afkoelen in de koelkast voor de beste smaak. Dit zorgt ervoor dat de smaken goed intrekken en de salade lekker fris blijft.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 135 kcal
vet 2 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 13 gram
eiwit 2 gram