- 1 Kook de krieltjes of aardappelpartjes met zout beetgaar en laat ze afkoelen.
- 2 Verhit de olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook.
- 3 Schep er van de warmtebron af het citroensap, peper en de kookroom door. Meng de aardappels er luchtig door.
- 4 Bestrooi de aardappelsalade met gehakte bosui of bieslook.
bereidingstip
Zonder vlees? Laat de spekjes weg en garneer de salade met partjes gekookt ei.. <h4>Smaakvariaties</h4> Gebruik mayonaise voor een klassieke, romige smaak of yoghurt voor een lichtere variant. Voeg verse kruiden zoals bieslook of peterselie toe voor extra frisheid. . <h4>Serveermomenten</h4> Aardappelsalade is ideaal als bijgerecht bij een barbecue, maar doet het ook goed op een zomerse picknick of als makkelijke maaltijd. . <h4>Koud serveren</h4> Laat de aardappelsalade goed afkoelen in de koelkast voor de beste smaak. Dit zorgt ervoor dat de smaken goed intrekken en de salade lekker fris blijft.