8 personen
gemiddeld
50 min.
bijgerecht
recepten Aardappelsalade met ansjovis en sardines

Aardappelsalade met ansjovis en sardines

ingrediënten


50 min
8 personen
8 blaadjes kropsla

dit product is niet beschikbaar

2 blikjes sardinefilets

dit product is niet beschikbaar

1 bosje krulpeterselie

dit product is niet beschikbaar

1 blikje ansjovisfilet

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels mayonaise

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde dragon

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels witte wijnazijn

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram vastkokende aardappel

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de aardappels in de schil gaar en laat ze afkoelen. Pel ze en snijd ze in blokjes of schijfjes.
  • 2 Klop een dressing van de azijn, dragon, olie en mayonaise en schep dit met alle andere ingrediënten door elkaar. Breng goed op smaak met zout en versgemalen peper.
  • 3 Laat afgedekt nog even intrekken en schep nog een keertje door.
  • 4 Serveer op een mooie schaal op de blaadjes kropsla en bestrooi royaal met versgemalen peper.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 220 kcal
vet 10 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 24 gram
eiwit 7 gram
Terugroepactie | SPAR palingworst
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip