4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
recepten Aardappelsalade met chorizo en paprika

Aardappelsalade met chorizo en paprika

ingrediënten


25 min
4 personen
3 eetlepels rodewijnazijn
1 theelepel paprikapoeder
1 ui
2 teentjes knoflook
1 bosje peterselie
250 gram cherry-/kerstomaatjes
1 chorizo
4 paprika's
4 eetlepels olijfolie
6 vastkokende aardappels

  • 1 Kook de aardappels gaar in water met zout. Verhit intussen 1 eetlepel olie en bak hierin de paprika en chorizo circa 5 minuten op middelhoge stand.
  • 2 Snijd de aardappels in blokjes en voeg deze toe aan de paprika en chorizo. Bak circa 3 minuten verder. Schep de gebakken ingrediënten in een kom en voeg de tomaatjes toe.
  • 3 Meng de peterselie met de knoflook, rest van de olijfolie, ui, paprikapoeder en azijn. Giet deze dressing over de salade en meng goed door.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 505 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 39 gram
eiwit 18 gram
recalls Heineken 0.0 fl 6x250 ml, 0.0 fl 12x250 ml, pils mono fl 12x250 ml en pils mono fl 6x250 ml, Mini pistolets, Schoof duo baguette wit 300g, Baguettes wit duo / Pistolet meergranen / Pistolets wit, Texels Skuumkoppe 75cl, Vismarine roze garnalen, kinder surprise chocolade ei, Verstegen Citroengras, Mix voor Nasi & Bami Goreng en Mix voor Saté, SPAR maaltijdsalade gegrilde kip, Verstegen, Davitamon, M&M, Chio Mix bekijk hier