4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
recepten Aardappelsalade met ham en komkommer

Aardappelsalade met ham en komkommer

ingrediënten


30 min
4 personen
2 eetlepels witte wijnazijn
1 theelepel franse mosterd
50 milliliter olijfolie
200 gram beenhammen
200 gram achterhammen
75 gram veldsla
75 gram rucola
2 eetlepels kappertjes
komkommer
1 bosje peterselie
1 bosje platte peterselie
1 rode ui
750 gram nieuwe aardappels
750 gram krieltjes

  • 1 Kook de aardappelen gaar, giet ze af en laat ze iets afkoelen.
  • 2 Meng de ingrediënten voor de dressing.
  • 3 Meng de lauwe aardappelen luchtig met zout, peper, ui, de helft van de peterselie, komkommer en kappertjes door elkaar. Schep de dressing erdoor.
  • 4 Verdeel de rucola over een schaal of borden. Schep daarop de aardappelsalade. Verdeel de hamreepjes erover en bestrooi de salade met de rest van de peterselie.

wijnadvies

Aardappelsalade en komkommer combineren goed met Sauvignon Blanc. Kies uit Berg Schaduw, Jean Sablenay of Sea Breeze. Ook Pinot Blanc van Arthur Metz is een goede optie.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 360 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 37 gram
eiwit 14 gram
recall Sandwich gehakt, Verstegen, Davitamon, M&M, Chio Mix bekijk hier