4 personen
eenvoudig
25 min.
lunch, bijgerecht
home recepten Aardappelsalade met kappertjes, kerstomaten en citroen-basilicumdressing

Aardappelsalade met kappertjes, kerstomaten en citroen-basilicumdressing

ingrediënten


25 min
4 personen
zeezout

dit product is niet beschikbaar

3 takjes oregano

dit product is niet beschikbaar

10 basilicumblaadjes

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie extra vergine

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

100 gram zwarte olijven

dit product is niet beschikbaar

175 gram kapperappeltjes
500 gram cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

500 gram krieltjes met schil

dit product is niet beschikbaar

500 gram vastkokende aardappels

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de aardappels met schil in 15-18 minuten gaar. Giet ze af, laat ze afkoelen en snijd ze doormidden.
  • 2 Doe de aardappels, ui en tomaatjes in een schaal. Voeg de (appel)kappertjes en de zwarte olijven toe. Rasp de schil van de citroen. Knijp de helft van de citroen uit over de salade en sprenkel er de olijfolie over. Schep de salade door elkaar.
  • 3 Scheur de blaadjes basilicum en strooi ze met de oreganoblaadjes over de salade. Maal er wat zeezout en peper over.

bereidingstip

Vervang de rode ui in dit recept door 3 sjalotjes. . Voeg voor de niet-vegetariër 8 in de lengte gehalveerde ansjovisfilets toe.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 305 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 33 gram
eiwit 5 gram