4 personen
eenvoudig
25 min.
bijgerecht, hoofdgerecht
home recepten Aardappelsalade met zalm en doperwtjes

Aardappelsalade met zalm en doperwtjes

ingrediënten


25 min
4 personen
150 milliliter Griekse yoghurt

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter karnemelk

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bieslook

dit product is niet beschikbaar

75 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

4 sneeën oud witbrood

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

250 gram gerookte zalm

dit product is niet beschikbaar

250 gram warmgerookte zalmfilets

dit product is niet beschikbaar

200 gram diepvriesdoperwten

dit product is niet beschikbaar

900 gram aardappelschijfjes

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de aardappelplakjes gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat afkoelen. Kook de doperwten 3-4 minuten, giet ze af en spoel onder koud water. Verdeel de zalm in stukjes.
  • 2 Verhit de olijfolie en bak hierin de broodblokjes lichtbruin. Schep uit de pan en bestrooi met de helft van de kaas. Meng de ingrediënten voor de dressing. Breng op smaak met zout, peper en voeg 1 eetlepel bieslook toe.
  • 3 Schep de aardappel, erwtjes, zalm en dressing voorzichtig door elkaar. Bestrooi de salade met de rest van de Parmezaanse kaas, rest van de bieslook en de croutons.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 625 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 64 gram
eiwit 33 gram