4 personen
gemiddeld
40 min.
bijgerecht
home recepten Aardappelsouffleetjes met kaas

Aardappelsouffleetjes met kaas

ingrediënten


40 min
4 personen
100 gram belegen boerenkaas

dit product is niet beschikbaar

3 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bloem

dit product is niet beschikbaar

nootmuskaat

dit product is niet beschikbaar

100 gram boter

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

500 gram kruimige aardappels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 eenpersoons soufflébakjes

  • 1 Kook de aardappels in 15-20 minuten gaar en giet af. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Voeg de room, 75 gram boter, zout, peper en nootmuskaat toe aan de aardappels en stamp tot een puree. Laat afkoelen.
  • 3 Smelt de rest van de boter en vet de souffléschaaltjes goed in. Bestuif de schaaltjes met bloem.
  • 4 Splits de eieren. Klop 3 eiwitten in een vetvrije kom met een snufje zout stijf.
  • 5 Meng de geraspte kaas en 2 eidooiers door de aardappelpuree. Spatel het eiwit in gedeeltes luchtig erdoor.
  • 6 Vul de souffléschaaltjes met dit mengsel en strijk de bovenkant glad. Ga met een vinger langs de randen van de schaaltjes en veeg daar een dun laagje puree weg, zo rijzen de soufflés beter. Bak ze in het midden van de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar.
  • 7 Open de ovendeur pas aan het eind van de baktijd, anders zakken de soufflés in. Serveer de aardappelsouffleetjes met kaas direct.

bereidingstip

Voeg een mespuntje kerriepoeder toe aan de aardappelpuree in dit recept.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 510 kcal
vet 38 gram
verzadigd vet 23 gram
koolhydraten 28 gram
eiwit 14 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté