4 personen
eenvoudig
20 min.
bijgerecht
home recepten Aardappeltaart

Aardappeltaart

ingrediënten


20 min
4 personen
50 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

5 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gedroogde Provençaalse kruiden

dit product is niet beschikbaar

150 gram gerookte ontbijtspekblokjes

dit product is niet beschikbaar

1 snufje nootmuskaat

dit product is niet beschikbaar

1 rookworst

dit product is niet beschikbaar

700 gram aardappels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

lage taartvorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de aardappelplakjes circa 3 minuten in ruim water met zout. Giet ze af en laat uitgespreid uitstomen.
  • 2 Verdeel de plakjes aardappel dakpansgewijs over de vorm. Als je rookworst in huis hebt, kun je die in plakjes tussen de aardappelen verdelen. Strooi wat zout, peper en eventueel nootmuskaat over de aardappelen.
  • 3 Heb je spekblokjes, bak deze aan op middelhoge stand en voeg de Provençaalse kruiden toe. Verdeel over de aardappelen.
  • 4 Klop de eieren los met de melk en giet dit mengsel over de aardappelen met spek of rookworst. Schud wat met de vorm zodat het ei zich goed tussen de aardappelen verdeelt.
  • 5 Bak de taart in circa 20 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar.
  • 6 Lekker met een salade.

bereidingstip

Ook lekker zonder vlees maar met bijvoorbeeld kaasrestjes.. Zonder de rookworst en spekjes is dit een vegetarisch gerecht.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 575 kcal
vet 38 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 29 gram
eiwit 28 gram