4 personen
gemiddeld
30 min.
bijgerecht
home recepten Aardappeltaart met rozemarijn en knoflook

Aardappeltaart met rozemarijn en knoflook

ingrediënten


30 min
4 personen
100 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

2 takjes rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

4 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

600 gram vastkokende aardappels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Kook de aardappels in de schil circa 15 minuten. Laat afkoelen.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de aardappels in dunne plakken en leg ze in een spiraalvorm en dakpansgewijs op de bakplaat of in een ovenschaal.
  • 3 Bestrooi met de knoflook en rozemarijn en maal er wat zout en peper over.
  • 4 Klop het ei met de slagroom los en giet in een straaltje over de aardappel. Bestrooi met de kaas en bak in de oven in circa 20 minuten goudbruin.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 345 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 31 gram
eiwit 15 gram