4 personen
gemiddeld
30 min.
bijgerecht
home recepten Aardappeltaart met rozemarijn en pancetta

Aardappeltaart met rozemarijn en pancetta

ingrediënten


30 min
4 personen
150 gram pancetta

dit product is niet beschikbaar

2 takjes verse rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

2 grote uien
3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

800 gram vastkokende aardappels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Kook de aardappelen in circa 15 minuten half gaar in de schil. Laat ze enigszins afkoelen en pel ze dan.
  • 2 Verwarm ondertussen 2 eetlepels olie en fruit hierin de ui op lage stand circa 5 minuten.
  • 3 Voeg de rozemarijn en pancetta toe en bak nog 2 minuten mee op lage stand. Breng de uien op smaak met zout en peper.
  • 4 Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de aardappelen in dunne plakjes en leg de helft dakpansgewijs in de ovenschaal. Bestrooi licht met zout en peper en verdeel de ui en pancetta hierover. Dek dit weer dakpansgewijs af met de rest van de aardappelplakjes. Bestrijk met de rest van de olie en bestrooi met zout en peper en nog wat rozemarijnnaaldjes.
  • 5 Bak de aardappeltaart in het midden van de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 445 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 41 gram
eiwit 9 gram