4 personen
gemiddeld
30 min.
bijgerecht
home recepten Aardappeltaartjes van Van Gogh

Aardappeltaartjes van Van Gogh

ingrediënten


30 min
4 personen
3 eetlepels zonnebloempitten

dit product is niet beschikbaar

1 eidooier

dit product is niet beschikbaar

courgette

dit product is niet beschikbaar

1 rode paprika

dit product is niet beschikbaar

winterwortel

dit product is niet beschikbaar

100 gram sperziebonen

dit product is niet beschikbaar

theelepel sambal oelek

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bieslook

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 groentebouillonblokje

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

120 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels melk

dit product is niet beschikbaar

300 gram aardappels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 taartvormpjes

  • 1 Kook de aardappelblokjes in 15 minuten gaar. Giet ze af en pureer ze met de melk.
  • 2 Zeef de bloem. Voeg het zout en de boter aan de bloem toe.
  • 3 Kneed het geheel door totdat het op broodkruimels lijkt.
  • 4 Voeg de aardappelpuree toe en meng alles tot een soepel deeg. Laat het 30 minuten afgedekt afkoelen.
  • 5 Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 6 Los het bouillonblokje op in 30 ml heet water.
  • 7 Roer de peterselie, bieslook en sambal erdoor. Doe de groenten erbij en schep het geheel om.
  • 8 Rol de helft van het aardappeldeeg op een met bloem bestoven werkvlak iets uit. Bekleed de bakvormpjes met het deeg.
  • 9 Bak het 10 minuten in het midden van de oven.
  • 10 Verdeel de groenten over de deegbodems. Rol de rest van het deeg iets uit en leg dit als een deksel op de taartjes.
  • 11 Bestrijk de bovenkant met eidooier en strooi er zonnebloempitjes op.
  • 12 Bak de taartjes in circa 15 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 395 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 42 gram
eiwit 10 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté